maandag 25 augustus 2014

Artists Around the World BlogHop

Wat is het lang geleden blogvrienden dat ik nog iets postte. Jammer dat gezondheidsproblemen daar de reden van waren. Maar ik kom terug hoor...

Vorige week kwam ik Yvonne Van Hoof tegen in De Stamping Cottage en we hadden een zeer leuke babbel. Zij begon te vertellen dat ze door Yvonne van Yvonne's Art was gevraagd mee te doen aan een BlogHop... Zij kwam echter nog  iemand tekort om de uitdaging mooi  te laten verder lopen. 
Mijn interesse was gewekt en ik vroeg haar mij alle gegevens even door te mailen. Dat gebeurde dus en hop hier ben ik met mijn deelname...het is de eerste keer dat ik hier aan mee doe...

Maar volgende week maandag 1 september kan (moet) je echt eens bij Veerle (http://acoloredmind.blogspot.com) gaan kijken.

Image by Minerva Levinston

De bloghop is gestart in het Engels en gaat nu verder via Nederland naar België en wie weet hoever nog ...voor mij wel prettig omdat Engels schrijven me niet zo goed afgaat.Over de bloghop:

Ik ben één van de drie bloggers die door Yvonne is gevraagd om mee te doen aan deze bloghop en 't is zo jammer, maar ik heb zelf maar één creatieve blogger gevonden die weer met mij mee wil doen. Later meer hierover. Er zijn vier vragen te beantwoorden:

1. Hoe werkt mijn creatieve proces?
2. Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen op het gebied van mixed media?
3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?
4. Waarom doe ik wat ik doe?

Over mij:

1. Hoe werkt mijn creatieve proces?

Dat is telkens een andere insteek. Soms lees ik een boek of tijdschrift en door iets dat ik lees ontspruit er een idee, dan weer loop ik op de straat of zit ik op den tram en door iets wat ik opmerk, komt er een beeld in mijn hoofd te zitten. Ik maak ook lijstjes met leuke titels voor werkjes en krijg daarbij al eens hulp van collega's....
Zo zag ik bij Dille en Camille een leuk klein popje (een opa figuurtje) en toen dook er in mijn hoofd het zinnetje..."Opa gaat op reis naar...." op... Het werd een doorgeef projectje en iedere andere deelnemer mocht opa naar een andere bestemming sturen... Het werd een zeer leuk eindresultaat.


2. Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen?

Niet makkelijk om te verwoorden... ik heb niet een bepaalde stijl...ik hou van vele technieken en materialen, alleen voor mij geen geklieder en geen mixed media. Ik zet wel graag humor en blijheid in de picture en werk niet graag aan de lopende band...dus voor mij geen kopieën. Ze merken dat ook altijd op workshops...mijn eindresultaat is steeds anders dan het voorbeeld (wil zeggen, met eigen touch eraan)


3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?

Ik doe hier en daar een workshopke mee om technieken te leren verfijnen of aan te leren, maar door gezondheidsproblemen komt er weinig in huis van echt creatief te zijn.. Dit laatste gaat wel weer beteren. Ik ben wel wat bezig met de kleine stempeltjes van Art Impression... Stempels...kleuren en inschilderen...scrappen op Europese manier (AZZA)...ook Zentanglen.... als het maar creatief is.


4. Waarom doe ik wat ik doe?

Van kindsaf moest ik tekenen en kleuren.. Ik had steeds graag in de reclamewereld gewerkt, maar mijn ouders dachten daar anders over....dan ging ik door mijn beroep (kinderbegeleidster) ramen beschilderen met kindertekeningen. En toen leerde ik Marcia uit Veghel kennen, maakte ik kennis met stempels en met een heleboel leuke Nederlanders en ik was verkocht...verslaafd!
                                                 

Kijk gerust eens rond op mijn blog en ook op facebook ben ik af en toe aanwezig

De nieuwe hopper:
En dan is het nu tijd om mijn maatje Veerle voor te stellen.

Veerle ken ik vooreerst van haar blog en sinds bijna een jaartje zitten we samen in het DT van "In't Woefke".
Een zeer leuke Belgische hobbyzaak in Wommelgem (niet ver van het Wijnegems Shopping Center)...
Veerle kan ook zeer veel en maakt hele mooie dingen. Dus ga zeker haar blog bekijken!


Heel veel liefs Patrice

8 opmerkingen:

Yvonne zei

Dank je wel Patrice dat je zo enthousiast mee wilde doen met de bloghop!
Je hebt een prachtig blogbericht geplaatst! Met mooie werkstukken zoals ik die van jou zo goed ken. Je projecten met een knipoog naar de humor, maar ze zitten zo mooi in elkaar.
En wat een leuk verhaal bij de vragen, zo herkenbaar voor mij, helemaal zoals ik je ken.
Heel leuk om te lezen!
Lieve groetjes van Yvon

Unknown zei

Wat gezellig om zo allemaal te lezen Patrice, erg leuk! Gaat het goed met je? Lieve groetjes, Ira
Ira’s Crea Corner

GerJanne zei

Hoi Patrice,
leuk weer wat van je te lezen. Altijd interessant te weten hoe en ander wrekt, waarom hij doet wat hij doet. Ik hoop dat de gezondheidsproblemen achter je liggen! En anders sterkte!
GerJanne

Gerrina zei

Blijft leuk om te lezen hoe een ander te werk gaat en leuk je zo wat beter te leren kennen! Ik hou van je projecten met humor; ze zijn zo goed gevonden en altijd fijntjes! Maar ook de vele technieken die je beheerst... Hoop dat het steeds weer beter gaat met de gezondheid; wordt stillekes aan tijd... Liefs, Gerrina

Veerle - A colored mind zei

Heel leuk om de antwoorden op de vragen te lezen en je zo terug wat beter te leren kennen. Dat projectje met de opa lijkt me echt héél leuk!

Nancy zei

Hey Patrice,

Gefeliciteerd met jouw nominatie en je post van vandaag... Mooi hoe je jezelf hebt voorgesteld...
Zelf doe ik volgende week mee, ben genomineerd door Martina. En ja, je was me net voor om Veerle te strikken... maar 't klopt, éérst is eerst...
Allee, zal eens over mijn tekst gaan nadenken...

Liefs,
Nancy

Josje zei

Wat leuk dat je weer in blogland bent.
Hoop dat het nu beter met je gaat.
Wat leuk zo wat over je te lezen.

Josje zei

Wat leuk dat je weer in blogland bent.
Hoop dat het nu beter met je gaat.
Wat leuk zo wat over je te lezen.