zaterdag 2 december 2006

Hoor wie klopt daar dames...

Hoor wie klopt daar dames...hoor wie klopt daar zachtjes tegen 't raam??? 't Is een vreemde zeker, 't is een zwerver zeker...'k zal eens even vragen naar zijn naam....
Iedereen kent dit liedje toch zeker uit zijn/haar broekzak...
Vanaf het moment dat ik me kan herinneren, zat ik op het puntje van mijn stoel, toen er een grote heer met witte baard, gekleed in een wit kleed en rode mantel, met een mijter op zijn hoofd een een gouden staf in de hand, statig kwam binnentreden. Hij werd vergezeld door een kleurig geklede zwarte man, die een mooie pet met een veer op zijn krullenbol had staan. Onder zijn arm droeg hij..."het Gouden Boek"!
Dat boek was voor mij van zo 'n groot belang...want volgens mijn mams en de juf...stonden daar vooraan de namen in van alle lieve en flinke kinderen en achteraan stonden dan de stouterikken.
Ook deze keer zat ik vol verwachting klopt ons hart, te wachten op de Sint. We hadden al een heel repertoir aan liedjes gezongen en iedereen keek naar de deur...
Deze werd met een smak opengegooid en Zwarte Piet kwam al jammerend de zaal ingerend.Oh, oh ,oh kindertjes toch...oh,oh, oh wat een ramp!!!!
Het werd muisstil. Wat was dit? Waar was de Sint? Waar bleven de andere Pieten?
De Hoofdpiet ging op de mooi versierde troon zitten, met zijn hoofd in zijn handen en bleef maar "oh oh oh... een ramp " roepen.
Sommige kinderen begonnen te huilen, want zij werden bang. De juf schoot in actie en probeerde Pieterbaas te kalmeren.
"Pietje...wat is er toch gebeurd? Waarom ben je zo van je melk? Over welke ramp heb je het?
Is de Sint ziek geworden?"
"ERG...VEEL ERGER!!"
"Hoezo? Wat kan er nu nog erger zijn?"
"HET BOEK...HET GOUDEN BOEK..."
"Wat is er met het boek?"
"HET IS VERDWENEN!!!!!!!OH RAMP...OH RAMP"
Niet te geloven! Ik hoorde het in Keulen donderen!! Wat zei hij nu ??? "Het boek"....verdwenen ???!!! DAT KON TOCH NIET!!!!!!!!!!

Of toch...morgen meer hé mannekes (allee vrouwkes bedoel ik natuurlijk)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Spannend!!!!!!!! groetjes

Anoniem zei

spannend patrice ik zit op het puntje van mijn stoel.
carla