woensdag 22 november 2006

Waar was ik alweer gebleven.....

Even kijken....oh ja, het liet me dus niet meer los... dat plaatsje Veghel. Er een landkaart bijgenomen en een wegenatlas...het was net of ik een reis ging voorbereiden hihihihi. Dan aan ventje gevraagd om eens een routeberekening te doen met de PC ....et voila....1 uur 45 minuten gaf dat ding te kennen. Volgens Johan nog te doen (hij reist bijna dagelijks van de éne naar de andere kant van België en voor hem is tijd en afstand pineut).

Ik schreef me dus in op een workshop, in september. Dagen van te voren sliep ik al niet meer! Dag na dag telde ik af... het was net of de Sint op bezoek ging komen. Jongens wat had ik een zenuwen...want voor het eerst in de 40 levensjaren, ging ik alleen de grens oversteken. Wat, als ik ergens verkeerd zou rijden?? Wat als het plannetje niet klopte??

Ik was nog nooit verder gekomen dan "Hulst", gekend bij de Belgen vanwege Morres Meubelen en de goedkope Bleuband boter of Melkmeisje (badzeep) en Cadzand aan zee. Ook Sluis is onze Belgen bekend om zijn......Ehhhhh nee dames we blijven het netjes houden hoor...hahahahaha.

Een week op voorhand kreeg ik Johan zover, dat hij met mij al een keer de rit ging maken. We gingen voorverkennen. Met papier en pen op schoot vertrokken we en ik noteerde voor de zekerheid nog eens iedere afslag en/of baannummer. We vonden het met gemak...alhoewel...dat kleine knusse woninkje viel nog niet meeteen op hoor. Daar waren we twee maal gepasserd, alvorens het op te merken.

Wat werden we er goed onthaald, in dat kleine peperkoekenhuisje!! Het voelde oh zo goed!!!! We kregen zelfs koffie en koek en een hele rondleiding (nou ja, rondleidinkje dan maar).

En toen brak de grote dag aan...ik reed in mijn eentje...op weg naar het onvermijdelijke lijden.

Weerom dat hartelijke ontvangst...en kennismaken met Annelies, die ons een ganse dag hele mooie creaties leerde maken. Waaronder mijn allereerste (vind ik nog altijd)heel mooie kaart.

Maar wat ik toen niet helemaal doorhad, was dat ik serieus besmet werd!!??

Meer dan tevreden keerde ik huiswaarts. Overgelukkig dat ik zulke mooie dingen had geleerd en zulke aangename mensen had leren kennen.

En we zijn er nog altijd niet hoor....maar wil je meer horen (lezen)...kom dan morgen nog een keertje kijken!

6 opmerkingen:

Catharina Maria zei

Weer terug op je blog en nu doet hij wel!
Wat ben jij een super gezellige verhalen schrijfster.
Zo lok je wel veel lezers hoor!
Rini

Godelieve zei

FUN verhaaltje!! Kan me echt alles voorstellen, met die wegenkaart, die brave man die mee op verkenning gaat... :)

Godelieve zei

...Ik vind jouw kaartje trouwens ook erg mooi, eentje om te bewaren!

Klaartje zei

whihi! Je weet het wel spannend te houden Patrice!! En het kaartje is inderdaad erg mooi! Moet ook eens opzoek gaan, leuk!

Anoniem zei

ik heb gisteren je verhaaltje al gelezen maar ik kon er niks bij schrijven maar vandaag wel wanneer komt het vervolg op je verhaal ik ben wel benieuwd hoor.
groetjes carla

Anita zei

Haha, ik zie het al helemaal voor me!!!
De grote uittocht naar "het Mekka" van ons verslaafden hihi.
Ben benieuwd naar het vervolg weer.
Mooie kaart had je er gemaakt Patrice!!